I'm The Independent Woman Assalamualaikum. /> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2082459640640393684\x26blogName\x3dits+all+about+me+%5BD%5D%E2%99%A5\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://deeshuhaida.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://deeshuhaida.blogspot.com/\x26vt\x3d-5335002636622088582', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
i'm the independent woman



in becoming though..
2:34 PM
STRUGGLE DAY EVER!!
Wednesday, January 5, 2011
im was so counfuse which stream should i choose..
WUARGH!!! im so in dilema!
i just dunnoe about it lah..
there's three stream that are my choices..
either Account, ICT, or LK??
 so i ask all of my biggie brothers to help me out..

so this is what SYANIE's explanation ;
jgn amek ict sebab xbyk prospect nnti as in susah nak dpt keje..klu dayang nk pursue dalam business field kenalah amek account class..lgi byk option later on..bley gi dlm finance,accounting,economics..lgi sng nk catch up..klu lk plak dyg akan end up dlm engineering or architecture..tapi course mcm ni letih..syanie cadangkan dayang amek account..the subject itself senang nak score..

actually, klu nak bwat music..sume bnda tu dayang akan start bley blaja masa kat uni nnti..mcm abg sham..dkat uni lebih byk course choices yg dyg bley pilih..klu dayang amek business skrg..dyg akan ada lebih byk choice..n lgipun..dyg akan k...ne praktik bisnes jgk mse bwat music nnti..pape pun..dyg akan balik kepada bisnes..nk jual music dyg..LK mungkin nmpak senang..tapi dyg akan confront dengan sciences..physics kan?n physics sgt susah actually..tapi klu dyg rajin xde masalah la..untuk business class dayang kena byk bace..understand concepts..papepun bg pendapat syanie, dayang kena la minat sesuatu subject tu dulu..klu x dyg akan end up pressure and rse nk give up when things gets tough..mcm syanie sendiri, syanie amek subject yang syanie betul2 minat..wlupun course ni sgt susah n byk kerja tapi syanie xrse pressure n nk give up sebab syanie betul2 minat..abah ngan mak xkan tolong dayang bwat keputusan..sebab ni life yg dayang akan encounter nnti..so ape yg dyg bley bwat untuk masa terdekat..dayang cbe tengok balik masa lower form dyg excel x dalam sciences..sbb spm bukan hanya satu dua subjects..so check electivenye subject..samada dyg bley bwat atau x..klu dyg nk amek business, dyg akan byk membaca..jgn amek account je..klu bley amek commerce ngan econs jgk..sbb bnda tu amat membantu..tgk yuna sebagai contoh..dye artis..tapi she is a lawyer student herself..jgn fikir yg nk bwat music kne amek music nyer course..

while this is ESHAM's ridiculous explanation ;

assalamualaikum....setelah membaca apa yang ditullis oleh adinda syanie..kakanda bersetuju sangat dengan cadangan itu..ok izin kan abg lak berbicara.....hahahha poyo...
kita ambik contoh yang senang la ye....anggap aliran yang dayang nak amb...ik ni adalah sesuatu yang akan support dayang masa dayang nek kejar apa dayang nak buat iaitu music....zaman sekarang dunia hiburan ni bukan lagi zaman hiburan saja...sapa yang pandai buat marketing dia lah kaya....sbagai contoh...hujan masa mula2 dulu, abag pernah buat show ngn dia..tapi disebabkan dia pandai bab2 marketing ni cepat dia naik...kenapa? sbb dia tau music bukan saja buat lagu ja tapi kena pandai marketkan.
mcmmana nak pasarkan, apa yang diperlukan untuk memasarkan, kemana? waktu ni lah ilmu perdagangan diperlukan. nampak tak...fungsi tu..pastu bila lagu dah disiarkan...nak kira royalti lak...hah matematik lak ...senangkan contoh ni..pastu bila belajar pasai business tu memang senang nak handle sendiri ur own product...boleh handle abg punya product gak...music berkait rapat ngn filem...nampak tak...banyak sangat guna ayat nampak...tak nampak gak...korek biji mata tu...ok lah nak tau lebih lanjut call abg...pakar perunding masalah anda....di jamin setellllllllllllllllllllllllll.

and this one is from my big bro ABG ELON ;

haa... ni big bro pulak..... hangpa semua ni... ni pun susah fikir. dyg jgn fikir lebih2.... yang penting skrg camna nak score SPM 8A - 10A. itu yg paling penting zaman sekolah.. aliran mana yang boleh dayang score mcm tu... pastu bila dah ...score baru fikir apa nak buat lepas tu. tanpa good result... camna nak masuk u... ambik course yang jamin masa depan.... yg tu bab lain... bab slps SPM.... but b4 that think which stream atau aliran yang boleh dyg score SPM... that it. Think deep... think wisely... only dyg know dyg... org lain boleh bagi advise... big bro trust u. kalau susah sangat.... jumpa kaunselor sekolah... mungkin ada test atau advise lg best aliran mana yg dayang patut masuk.... bagi abg elok art, akaun, sains.


BIOGRAPHY
this is who i am

WELCOME TO MY BLOG DUDE.
YOU ARE LOADING TO GET INTO MY LIFE STORY.
PLEASE ENJOY IT.


Hey, it's me Dayang Shuhaida. But they just call me D
Everyone in life is gonna hurt you, you just have to figure out which people are worth the pain.
When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile.
Allah SWT is the reason why even in pain, you smile; in confusion, you understand; in betrayal, you trust; and in fear, you continue to fight.
Nothing can change your destiny except dua to Allah.
I seek for Allah bless when day comes and I believe in Allah guidance when night comes.
Sky is always changing its color. Just like the sky, human need to change.
As muslim, we have to keep moving on, upgrading our mind, to reach our dream.
Remember, Allah doesn’t like those who only keep his seat every time.

To give a trust to someone complete stanger, does you think that its an easy thing??

Your difficulty to give the trust is the strong protect for you from being fooled or being hurt

So that makes me a heartless woman when it comes to a relationship ;)




AFFILIATES
its the great escape


STALK ME
communicate with me


HAPPY MOMENTS WITH MY BESTIES