I'm The Independent Woman Assalamualaikum. /> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2082459640640393684\x26blogName\x3dits+all+about+me+%5BD%5D%E2%99%A5\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://deeshuhaida.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://deeshuhaida.blogspot.com/\x26vt\x3d-5335002636622088582', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
i'm the independent woman



in becoming though..
11:33 AM
Tazkirah for today
Friday, July 26, 2013
 Tuliskan setiap kesakitan itu pada pasir , dan pahatkan setiap kebaikan itu pada batu
Anyone pernah dgr tak ayat ni? Actually D pn bru jea dgr and tahu psal ni, that's why i wanna share it with you guys :) FYI, this is actually arab punya peribahasa :) 
maksud disebalik peribahasa ni ialah ; kalau orangg buat hati kita sakit or terluka, sharusnya kita cuba cepat memaafkan or lupakan dia, mcm pasir laaa, cepat berubah, elok2 ada lekuk2 kaki org yg lalu lalang kt tpi pantai, skejap ja pasir tu jd rata blik sbb air laut dah membasahinya. And kalau orang buat baik kat kita, kita harus selalu ingat and hargai mcm benda yg kita pahat kat batu, susah nak padam... 
actually, ada suatu kisah pda zaman dlu, ada 2 org sahabat yg bernama A and B. Suatu hari tu si A ni tampar si B, *comfirm ah sakit en, kna tampar kot -.-, pastu si B ni bengang + mrajuk2 sweet gituu, hahaha *dgn kawan haruslah sweet :P and si B ni tulislah "aku kena tampar dgn si A, bengkek plak hati kitee..." hahaha tak2 actually mcm gini "sahabatku, A telak menamparku.." then, ada suatu hari ni plak, si B ni terjatuh and lemas dlm sungai, so suddenly si A selamatkan dia, starting from that moment si B pahatkan kt batu "hari ni sahabatku, B selamatkan aku.." 
so nampak tak permainan dia kt sini? walau sesakit mana pn seseorang tu pernah sakitkan hati kita, kita harus memaafkan dia tambah pula sesama islam :) sbb kita tk tahu qada dn qadar Allah kan? kot2 la nnti org yg sakitkan hati kita tu juga la akan tolong kita suatu hari nnti, MashaAllah :)



BIOGRAPHY
this is who i am

WELCOME TO MY BLOG DUDE.
YOU ARE LOADING TO GET INTO MY LIFE STORY.
PLEASE ENJOY IT.


Hey, it's me Dayang Shuhaida. But they just call me D
Everyone in life is gonna hurt you, you just have to figure out which people are worth the pain.
When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile.
Allah SWT is the reason why even in pain, you smile; in confusion, you understand; in betrayal, you trust; and in fear, you continue to fight.
Nothing can change your destiny except dua to Allah.
I seek for Allah bless when day comes and I believe in Allah guidance when night comes.
Sky is always changing its color. Just like the sky, human need to change.
As muslim, we have to keep moving on, upgrading our mind, to reach our dream.
Remember, Allah doesn’t like those who only keep his seat every time.

To give a trust to someone complete stanger, does you think that its an easy thing??

Your difficulty to give the trust is the strong protect for you from being fooled or being hurt

So that makes me a heartless woman when it comes to a relationship ;)




AFFILIATES
its the great escape


STALK ME
communicate with me


HAPPY MOMENTS WITH MY BESTIES